Dry January. En je bent pas net begonnen….

Thee die naar wijn smaakt?

Maar met de kenmerken van wijn… Om je goede voornemens vol te houden.. Probeer de proefbox met 5 smaken en er zit ook een beschrijving van smaken en trekschema bij;)…

Het is 3 Januari en je hebt het al moeilijk. Vreselijk moeilijk.
De hele maand december heb je ongelofelijk op lopen scheppen over al die dingen die jij dit jaar echt zoveel beter zou gaan doen dan vorig jaar.
Je hebt zelfs overwogen badges met je naam erop te bestellen want echt,
die new-improved-you zou niet meer herkend gaan worden door jouw bestaande inner circle.
(Lees: prutsers die hun lat niet zo hoog durven te leggen) 

Jij wel want je hebt het afgelopen jaar behoorlijk wat podcasts beluisterd die jouw laatste greintje bescheidenheid om zeep geholpen hebben
(Podcasts van het type; You can do everything love! EVERYTHING YOU EVER DREAMED OF!! Trust me!!)
Oké bij die ‘Trust me’ zet je, na 2 weken onderweg te zijn, een heel klein beetje vraagtekens aangezien jij eigenlijk geen idee hebt wie die beloftemakert is.
Laat staan dat ze jou kent…..

Maar kom op! JIJ ging het helemaal maken dit jaar. Want you can do everything toch?

EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelofelijk grote mond)

Je plan was er klaar voor, je schema minutieus uitgewerkt, de eerste afschrijving van sportschool keek je op 1 januari al met spo(r)ttende blik aan
(WTF! Zat er bij dat bedrag ook een maandelijkse full body liposuctie inbegrepen? Of een wekelijkse  hot body-to-your-not-yet-so-hot body massage?) 

Maar je moet door. Je kunt helemaal niet meer terug……
Iedereen weet het namelijk omdat jij het nodig vond het te pas en te onpas in iedere conversatie te benoemen.
En voor degene die je niet persoonlijk gesproken had: iedere post en story op je socials sloot je af met: ‘Watch me!! Ik ga het zo ongelofelijk anders doen in 2024 want
‘I can do everything’ volgens die Amerikaanse mevrouw van de  podcast.

Terwijl dit allemaal de revue passeert voel je iets in je buik.
Is het…….motivatie? Hoop? De discipline waar je al meer dan 2 weken op aan het wachten bent?
Oh wacht! Het kan ook zelfvertrouwen zijn. Daar had je ook op inschreven voor 2024 namelijk.

Helaas. Het is die oude vertrouwde spijt. 

Je kijkt op je iwatch. Speciaal aangeschaft omdat je als kersverse sportverslaafde eigenlijk niet zonder kunt.
Het is 19.00 uur. Mooi! Tijd voor een wijntje. Toch?

Nope!! Want behalve 5-7 keer sporten per week, macro-bio-orgastisch eten, minder op je telefoon tijdens gesprekken met je lover
en je wekker iedere dag 2 uur eerder, staat ook Dry January op je 2024-lijst.
De lijst die je naar al je (Facebook)vrienden, familie, collega’s, ex-collega’s, klanten, buren  en oud-klasgenoten hebt geappt inderdaad.
In al je paniek was je gewoon even vergeten dat je al 2 weken alcoholvrij door het leven aan het gaan was.

Hou nog even vol. Hulp is onderweg.

 

 

Alle 5 de smaken op een rijtje

Er zitten 5 smaken in de planning:

  • Chardonnee: Een witte thee met tonen van vanille en karamel
  • No Grigio: Een blend van witte en groene thee met tonen van citrus en perzik
  • Oh nee Rosé: Een blend van groene, witte en zwarte thee. Met tonen van aardbei, citrus en framboos
  • Tempranullo: Een blend van zwarte thee met tonen van kers, appel en vanille
  • Que Syrah Syrah: Een blend van zwarte thee en rooibos thee met tonen van kaneel en kers

 

Al onze blends maken we zelf op basis van biologische thee.
We hebben ook bij deze serie weer heel goed gekeken naar wat we wilde maken: thee met de kenmerken van wijn.
(Handig dat een van de TheeTrutten ook sommelier is)

We hebben bij de Rosé, Tempranullo en Que Syrah gebruik gemaakt van de theïne die van nature in zwarte thee zit.
Dit zorgt ervoor dat we een soort van tannine (de ruggengraat in rode wijn) konden nabootsen.
Om de kleuren van de wijnen zo goed mogelijk te benaderen hebben we gebruik gemaakt van een natuurlijke kleurstof: bietenpoeder

Na 100.000 keer proeven, mengen en testen vullen we de theezakjes handmatig. De teksten op de theelabels zijn handgeschreven.
TheeTrutten thee is niet zomaar thee. We stoppen er ongelofelijk veel tijd, liefde en aandacht in.
En we hopen heel erg dat je dat een beetje proeft.

WAT JE ER ZEKER VAN MOET WETEN....

De Dry January thee kun je warm en koud drinken.
Als je hem koud drinkt heb je wel minder het thee-gevoel.
Maar dat is juist goed als je hem drinkt bij mooi eten of je borrel.
In een wijnglas ziet het er echt fantastisch uit!!

Hoe langer je thee laat trekken des te sterker hij wordt (Joh!)
Dus meer bitters minder fruit.
Je kunt hem dus aanpassen naar je eigen smaak.

TREKSCHEMA EN TEMPERATUUR WATER:

  • Chardonnee: 3-4 minuten, theewater 85 graden
  • No Grigio: 3-4 minuten, theewater 75-80 graden
  • Oh nee Rosé: 3-6 minuten, theewater 90 graden
  • Tempranullo: 5-7 minuten, theewater 95 graden
  • Que Syrah Syrah: 5-7 minuten, theewater 95 graden

 

Met 1 zakje thee zet je precies 2 wijnglazen thee.
Schenk 200ml theewater in een kan of héél groot glas en hang daar het theezakje in.

 

INFO

Heb jij interesse in deze wijn? Ehhh thee?

Reageer dan op dit bericht.

Schrijf je hier in!

Schrijf je hier in en je wordt als eerste op de hoogte gehouden als hij verkrijgbaar is!

 

dus LEVENSGENIETER, WIL JIJ OOK OM DE
14 DAGEN INSPIRATIE
IN JE MAILBOX?

Laat dan hier je gegevens achter!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.