IN 5 MINUTEN JE CHIPS UPGRADEN TOT ONGEKENDE HOOGTE MET BLAUWADERKAAS-DIPSAUS
Kijk bij naturel chips kan best veel betreft wijn.
Van de 4020 unieke druivensoorten waar wijn van gemaakt wordt
krijg ik minstens de helft daarvan gematcht op niveau ware liefde met naturel chips.
(Cupido eat your heart out;-))
HET GEHEIM; LE DIPSAUS
DE OORSPRONG VAN MIJN CHIPS-FETISJ
Weet jij het nog? Je allereerste zakje chips?
Die van mij was hoogst waarschijnlijk bij mijn opa en oma in hun café aan de Boschstraat in Breda.
Twee bruine dozen met Croky erop stonden achter de bar; Paprika en Naturel. Dat was het. Aan keuzestress deden we toen nog niet.
Ik koop altijd een party pack. Heb altijd het gevoel dat ze de zak in de fabriek net te vroeg onder de vulmachine wegtrekken namelijk.
Weet ook zeker dat ik chips daarom zo lekker vind, het is altijd net te weinig. Voelt een beetje hetzelfde als wanneer ik op vakantie ben en het helemaal geweldig heb maar er op mijn ticket staat dat ik toch echt de volgende dag in het vliegtuig moet zitten. Net te kort. Net te weinig. Heb heimwee voor ik weg ben zelfs.
SOPPEN; DE THEORIE
Het enige dat nog lekkerder is dan chips is chips met een sausje. Om te soppen.
Dat soppen is best wel een dingetje hoor. Het gaat het beste als je een aantal chipjes een soort van lepeltje-lepeltje tussen duim en wijsvinger kunt krijgen.
Als er een dwarsligger tussen zit heb je kans dat ‘ie verpulvert als je hem in je sausje doopt.
En dat wil je gewoon niet. Geeft alleen maar ruis in dat schaaltje met je dipsaus.
SOPPEN; IN DE PRAKTIJK
Hou jij eigenlijk niet van blauwaderkaas? Ooooh lees alsjeblieft verder.
Ik heb de truc voor jou!
En die truc is een witte wijn en die heet Gewurztraminer.
En geloof mij; deze wijn is jouw love potion bij deze blauwaderkaas-dipsaus.
Heeft een klein zoetje die de scherpe randjes van deze dipsaus afhalen. Echt!
In jouw geval gebruik je lekker een instap-blauwaderkaas zoals Gorgonzola dolce of St.Agur in dit recept.
Ben jij niet bang een stevig blauwtje te lopen?
Dan zou ik in dit recept voor Roquefort of Cabrales gaan.
En als jij in deze categorie blauwaderkaas valt
ga jij hoogst waarschijnlijk niet gelukkig worden van een Gewurztraminer.
Ga dan voor een mooie Pinot Blanc of een Pinot Noir als je voor een rode wijn wilt gaan.
Met deze wijnen hou je alle kenmerken van de blauwaderkaas in stand.
Hierbij het filmpje!
Wordt jij niet blij van mijn geklets?
Scroll dan door naar 00:31 seconden in het filmpje.
Dan ben je meteen bij the making of…….
Alhoewel the making of een beetje overdreven is voor dit mega-makkelijke recept.
C’est tout!!
Tip: Haal de kaas en de crème fraîche minstens een half uurtje van te voren uit de koeling.
Meng hij wat gemakkelijker.
De Gewurztraminer komt bij Best Bottles in Breda vandaan:
http://bestbottles.nl/…/vieil-armand-vendange-tardives-gewurztraminer-2476
Laat dan hier je gegevens achter!