Wat wannabe Hot-Yoga elfjes op maandag-avond eten

Moi dus........

Ik schreef laatst een post op Instagram over het feit dat mijn wekelijks terugkerende voornemen
vanaf maandag gezond te gaan eten weer eens faliekant mislukt was.

Gaf daarbij, zonder enige gêne overigens, de schuld aan:

  • TikTok (voor de ongezonde inspiratie)
  • Jumbo (voor het op voorraad hebben van alle ingrediënten voor die ongezonde inspiratie)

 

Kwamen best veel reacties op.

Vooral vragen over hoe die ‘lichte&voedzame’ broodjes te maken.
Hieronder de snelle recepten van:

  1. Stokbroodje Serranoham
  2. Stokbroodje Kip & Pesto 

 

Snel ja. Want wees gerust, ben alleen verbaal langdradig.
Mijn spanningsboog in de keuken is echt max. 10 minuten.
Op een goede dag 15……….

Stokbrood Serranoham

BENODIGDHEDEN:

 

  • 1/2 Stokbrood, ciabatta of een pain de campagne
  • 100 gram Serranoham
  • 250 gram Buffelmozzarella of burrata 
  • 3 eetlepels groene pesto  (de grove en niet die hele gladde)
  • Mooie olijfolie. Zo eentje met smaak eraan.  (heb ik nog nooit kunnen vinden in een supermarkt. Kun je beter in een speciaalzaak halen)
  • Rucola (handje)
  • Servetten

 

THE MAKING OF:

 

  • Snij het stokbrood in tweeën en snij hem daarna nog een keer over de lengte door
  • Smeer de binnenkant van het stokbrood in met voldoende olijfolie
  • Verhit een koekenpan medium tot hoog
  • Leg de 2 helften met de olijfolie-kant naar beneden tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Controleer regelmatig
  • Leg ze op een bord en besmeer de stokbroden met de groene pesto
  • Was je handen (niet optioneel want je hebt ze nodig)
  • Vouw Serranoham op en leg op het stokbrood. Of maak eer rolletje van net groter dan het stokbrood
  • Leg de Serranoham in ieder geval niet plat op het stokbrood. We gaan voor een 3D effect
  • Zorg ervoor dat de Serranoham een beetje over de rand hangt voor een lekker over-de-top-effect.  (Hang on cliffhanger!)
  • Haal de burrata of buffelmozzarella uit de verpakking en laat even uitlekken
  • Scheur de buratta of buffelmozzarella in stukken (niet snijden, we gaan voor rustiek en over de top weet je nog)
  • Leg op de Serranoham
  • Aftoppen met nog een mooie scheut olijfolie
  • Rucola (als je ervan houdt is het top hier nog bovenop)
  • Bovenkant van het stokbrood er bovenop
  • Snij in tweeën

 

Eigenlijk is dit broodje te dik om comfortabel te happen.
Maar da’s de bedoeling!
Het lekt ook langs alle kanten olie en vocht van de mozzarella.
Ook dat is de bedoeling en draagt bij aan het ultieme geluksgevoel. Geloof mij……

Stokbrood kip& pesto...

BENODIGDHEDEN:

 

  • 1/2 Stokbrood, ciabatta of een pain de campagne
  • 3 kippendijen 
  • 250 gram Buffelmozzarella of burrata
  • 3 eetlepels groene pesto (de grove en niet die hele gladde)
  • 5 ansjovisfilets 
  • Mooie olijfolie. Zo eentje met smaak eraan.  (heb ik nog nooit kunnen vinden in een supermarkt. Dus hop naar een speciaalzaak)
  • Handje rucola
  • Servetten 

 

 

THE MAKING OF:

 

  • Snij het stokbrood in tweeën en snij hem daarna nog een keer over de lengte door
  • Smeer de binnenkant van het stokbrood in met voldoende olijfolie
  • Verhit een koekenpan medium tot hoog
  • Leg de 2 helften met de olijfolie-kant naar beneden tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Controleer regelmatig
  • Leg ze op een bord en besmeer de stokbroden met de groene pesto
  • Snij de kippendijen in stukjes en bak ze in wat bakboter en een scheutje olijfolie bruin.
  • Je hoeft de kip niet te kruiden, ansjovisfilets maken het straks precies zout genoeg
  • Leg de stukjes kippendij op het stokbrood
  • Was je handen (niet optioneel want je hebt ze nodig)
  • Haal de burrata of buffelmozzarella uit de verpakking en laat even uitlekken
  • Scheur de buratta of buffelmozzarella in stukken (niet snijden, we gaan voor rustiek en over de top weet je nog)
  • Leg op de kippendij.
  • Verdeel op de mozzarella 5-6 ansjovisfilets. leg ze er dwars op zodat je ook nog ziet als de rucola erop gaat.
  • Rucola (als je ervan houdt is het top hier nog bovenop)
  • Aftoppen met nog een mooie scheut olijfolie
  • Bovenkant van het stokbrood er bovenop
  • Snij in tweeën

 

Ook dit broodje is te dik om comfortabel te happen. Maar we gaan voor lekker ipv gemakkelijk.
Het lekt ook langs alle kanten olie en vocht van de mozzarella.
Ook dat is de bedoeling en draagt bij aan het ultieme geluksgevoel. Geloof mij……

WAT JE ER BIJ KUNT DRINKEN....

Rolle ma poule!! 

Dit is een WijLevensgenieters-only wijn.
Blend van 4 verschillende druiven die fris en fruitig genoeg zijn
om het volle en hartige van beide stokbroden aan te kunnen.

Geen strijd tussen de wijn en het stokbrood in je mond.
Meer een charmeoffensief waarbij ze hand in hand lopen
en ze elkaar rustig uit laten praten.
Er is ruimte voor allebei.

En dat allemaal in jouw mond ;-)

 

INFO

Biologische blend van:

  • Vermentino
  • Pinot Gris
  • Riesling
  • Grenache blanc

 

Soms kom ik een wijn tegen waarvan ik denk: ‘Jeetje wat ben jij lekker!’
Dat heb ik overduidelijk met de Rolle ma Poule.

Gemaakt door verschillende wijnmakers, met als gemeenschappelijke deler
dat het de nieuwe generatie wijnmakers zijn die gaan voor:

  • Biologische teelt
  • Vooraf bepaald smaakprofiel

 

Deze groep wijnmakers bepalen dus vooraf een smaakprofiel en gaan die dan benaderen door deze 4 druiven te blenden.

BESTELLEN

€11,95 per fles

 

Opsturen? Dan zijn de verzendkosten €9,95

Woon je in Breda of omstreken? Ophalen kan ook.

Bestel hier deze wijn!